Bilutleie Frankrike

Frankrike er det nest største landet i Europa, både når det gjelder befolkningstall og arealstørrelse. Her bor det ca. 66 millioner mennesker, og langt de fleste snakker fransk.  Landet er inndelt i 27 regioner, hvorav fem av disse er oversjøiske.  Når du reiser til Guadeloupe eller Martinique i Karibia, til Tahiti i Polynesia eller til Reunion utenfor Afrikas østkyst, da reiser du innenriks i Frankrike og EU.

Den største regionen rent befolkningsmessig, er hovedstadsregionen rundt Paris. Den største geografisk er Midi-Pyrénées, ved den spanske grense. Fransk Guyana i Sør-Amerika er egentlig mye større, men vi holder oss til regionene på fastlandet denne gangen.  Hovedstaden i Frankrike, er byenes by, Paris. Dette er også en av de største byene i Europa, med sine 8 millioner innbyggere. Neste på listen, er Marseille med sine 1,5 millioner innbyggere. Også i Frankrike bruker de euro, noe de har gjort siden innførelsen av euroen i 2002.

Den franske rivieraen og alpene

5026Selv om Frankrike ikke er like populært blant nordmenn, som f.eks. Spania, så er det fortsatt ganske mange som reiser ditt. Reisen går enten til Paris eller den franske rivieraen ved Nice. Spesielt ved den franske rivieraen, er det mange som har feriebolig. Her er klimaet en del varmere enn hjemme i Norge, spesielt på våren og høsten. Frankrike er et av få land som også er veldig populært på vinterstid, og mange benytter seg av sjansen til å stå på ski i den franske delen av alpene. Med direktefly fra Norge til Grenoble, tar det ikke mange timer, før en kan være ute i slalåmløpene.
Av andre steder i Frankrike, kan nevnes Lyon og Bordeaux.

Fem byer på topp

Paris. Hva skal en si, som ikke allerede har blitt sagt om denne fantastiske byen. Langt de fleste som har reist til Frankrike, har vært i Paris på et eller annet tidspunkt. Det er enkelt å komme hit. Det er mange direktefly og turen tar ikke mer enn to timer. Vel fremme i Paris, er det et spørsmål om hva en skal gjøre først. Eiffeltårnet, Louvre, Montmartre, Sacre Coeur, Notre Dame, og listen bare fortsetter. Kanskje det er like greit å starte med en god lunsj på en av de mange fortausrestaurantene. Å leie bil i Paris er ikke nødvendig, med mindre en skal på utflukter utenfor byen.

Nice har også blitt veldig populært. Mange bruker Nice som utgangspunkt for å reise videre til andre byer på den franske rivieraen. Mange har feriebolig i Provence og da er Nice perfekt å fly til, for deretter å bruke leiebil fra Nice og kjøre videre til bestemmelsesstedet sitt. På våren og sommeren, er det mange direktefly fra ulike byer i Norge til Nice. Nice er også en fin by for en langhelg. Kort vei til flyplassen i Nice, gjør at en kan sitte med et glass vin på Promenade de Anglais, kort tid etter at flyet landet.
Man kan også ta den korte turen til Monaco og se på alle yachtene i havna, eller kjøre en tur opp til de mange små og koselige byene i fjellene.

Marseille_Vieux_Port_Night

Marseille er en by som de fleste har hørt om, men de færreste har besøkt. Denne store havnebyen hører i prinsippet også til Provence. En kan enten fly til Marseille via Frankfurt, München eller Paris, eller en kan ta de franske hurtigtogene TGV. Fra Paris tar det kun rundt tre timer å tilbakelegge strekningen på 600 km. Spesielt nede omkring den gamle havna, er det veldig koselig med massevis av små kafeer og restauranter.

Grenoble er mest kjent blant de som reiser på skiferie til Frankrike. I løpet av et par timers kjøring fra byen, kommer en frem til et av de største skiområdene i Europa, Tignes og Val d`Isere.
Her er det slalåm løyper så langt en kan se, et enormt område for de som er glad i å stå på ski.

Lyon er byen som med rette kan kalle seg for Frankrikes mat mekka. Det er i denne byen at Europamesterskapene og verdensmesterskapene for kokker avholdes, den berømte Bocuse d`Or. Det er om noen, Paul Bocuse som har satt Lyon på verdens matkart.  Her finner dere en lang rekke veldig bra restauranter, med og uten stjerne i Michelin guiden. En kan fly til Lyon via Frankfurt eller Paris, eller en kan kombinere en tur til Paris med et par dager i Lyon. En kan enten kjøre selv eller ta toget fra Paris, en tur som kun tar 2 timer med TGV. Smak på mye god mat i Lyon og få med dere Renaissance kvarteret og det gamle romerske teatret.

Gode tips til leiebilselskaper

fahrzeugvermietungApropos leie av bil i Frankrike. Det er enkelt å leie bil her. En bør være dog være oppmerksom på en liten spesiell ting hos noen av de franske selskapene. Om du skal betale for leiebilen med vanlig Visa bankkort, må du påregne at de sperrer et større beløp på kortet, som depositum. Dette beløpet tilsvarer gjerne fem ganger leiebeløpet. Det finnes en rekke ulike selskaper, men de største og mest kjente er:

Hertz er et av verdens største selskaper for bilutleie. Også i Frankrike har de mange filialer og er tilstede på de fleste flyplasser.

Avis er verdens største selskap for leiebil. Selskapet er god representert også i Frankrike.

Budget hører også til kategorien tungvektere. Selskapet har kontorer over hele verden, og i Frankrike har de kontorer i de fleste større byer, på flyplassene og en lang rekke togstasjoner. Totalt har de ca. 265.000 biler i deres utleieflåte, fordelt på mer enn 140 land.

Enterprise Rent a Car er et av de mindre amerikanske selskapene, som etter hvert har vokst seg større. I dag har de mer enn 7200 filialer over hele verden. De samarbeider med blant andre National og Alamo rent a car. De har kontorer på de fleste flyplasser i Frankrike og i mange av de største byene.

Av andre kan nevnes Interrent og Sixt, som begge har mange kontorer i Frankrike.

Gode tips før du setter deg bak rattet

Frankrike har et av Europas mest moderne veinett og spesielt på motorveiene går det raskt unna på fine veier. Husk på at det på mange strekninger koster penger å kjøre på motorveiene. Også i Frankrike har de et par særregler som det er viktig å få med seg.

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og førerkort ved kjøring i leiebil i Frankrike.

– Det er ikke lov å snakke i mobiltelefon, mens en kjører i bil.

– Ved tåke, reduseres alle hastigheter til 50 km per time.

Pakk piknikkurven full av ferske bagetter, modne oster og noe godt å drikke. Frankrikes vakre byer og sjarmerende landskap venter på deg!